Calen focs artificials? 

Estem en temps de sequera. Tenim un perill d’incendi elevat. Encara que als nuclis de Corró d’Avall i Bellavista no els afecti gaire, la resta de pobles estem envoltats de camps i boscos que estan secs i, en alguns casos, mal gestionats. I per acabar-ho d’arreglar, tenim actes i gent per tot arreu. N’hi ha que respecten l’entorn i d’altres que continuen llençant deixalles i burilles enceses al seu pas. Aquest hivern, gràcies a algun d’aquests caminaires, es va encendre un tros al límit de Llerona i l’Ametlla.  

Però vet-ho aquí que, per acabar-ho d’arreglar, arriba Sant Joan i, malgrat les recomanacions de la Generalitat, Protecció Civil, Ajuntament, etc., tothom s’anima a tirar petards. TOTHOM. Fins i tot a un restaurant de Llerona van fer un castell de focs per la revetlla i també l’endemà, perquè els assistents als banquets tinguessin un bon record… Si els camps que tenen al costat o el bosc que tenen darrera s’haguessin encès, el record el tindríem tots. Per als nuvis i convidats seria una anècdota, però per als veïns i veïnes, seria una condemna. De debò, calen focs artificials per a celebrar res? I de pas, tenen permís per fer-ho? 

Guillem Anton

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *