Vint-i-cinc anys de foc a les Franqueses 

El Grup del Diables Els Encendraires celebren enguany el seu 25 è aniversari amb diversos actes. La colla va néixer l’any 1994 a Bellavista, vinculada al Centre de Joves i aprofitant que a l’equip de monitors hi havia un diable de Badalona. També van comptar aleshores amb l’ajuda del director del centre amb la supervisió de la Colla de Diables de Canovelles. Inicialment, els propis joves es van fer els vestits amb teles de sac i van construir les forques de fusta.  

 Des de llavors Els Encendraires han portat el foc i el ritme dels tabals també a altres nuclis del municipi: a Corró d’Amunt i Llerona, on han estat els encarregats, en diverses ocasions, del castell de focs de final de la Festa Major; a Corró d’Avall, on a banda d’organitzar la Cremada de l’Ajuntament, també organitzen la Trobada de Bèsties, l’acte tradicional de la colla. 

 Amb els anys, els Encendraires han augmentat la família amb diverses bèsties de foc: el Closques, el Closquetes i el Cabró, la bèstia principal de la colla. A més, també han creat la Colla Infantil i la Colla Jove, per tal que tot els franquesins franquesines amants del foc o dels tabals tinguin un espai per participar amb Els Encendraires