Atenció, spoiler! 

Alerta, spoiler! Qui no vulgui saber què passarà durant els propers quatre anys que no llegeixi aquest article. Si us hi  aventureu, assumiu el risc que us aixafem la sorpresa de l’esdevenir de la legislatura.  

Els primers compassos tenen tota la pinta de ser contenció. Cal refer les arques municipals de totes les obres inaugurades just abans de les eleccions, de manera que no seria d’estranyar que ben aviat s’anunciïn apujades de les taxes municipals i potser fins i tot de l’IBI. Intentarem que els electors no se n’assabentin gaire. I al capdavall encara queda molt de temps per refer l’opinió pública.  

Que ningú esperi a curt termini que li asfaltin el carrer, ni tampoc grans inauguracions. Anuncis, sí. Sobretot d’instal·lacions esportives, que estan molt de moda. Però esperarem a construir-les als dos últims anys de legislatura amb l’esperança, aquest cop sí, que ens les deixin inaugurar com cal; si pot ser amb una festa, un grup infantil i inflables. La gent estarà la mar de contenta d’estrenar un nou pavelló esportiu o el que sigui. La gent sempre està contenta d’estrenar coses; tan se val quan costin. I au, a  votar. I tornem a començar el serial. Sempre és igual.  No té gaire misteri.  

Marta Serres