No s’entén 

No s’entén que Colomé hagi decidit pactar amb el PSC. 

No s’entén perquè li provoca unes contradiccions ideològiques evidents. Només cal veure els equilibris que va fer durant el ple d’investidura per evitar dir clarament que volia la independència. “Estic compromès amb la democràcia i amb el sentir general de la gent d’aquest país” i “assumeixo el repte que Catalunya avanci”, va dir. Una declaració de principis que cadascú pot entendre com vulgui i que no incomoda els socis del 155. 

No s’entén perquè el PSC s’ha quedat a només un escó de Junts per les Franqueses i sorprenentment Colomé li ofereix una plataforma perquè es promocioni durant els propers quatre anys. Per poc que millori els seus resultats a Corró d’Avall, no seria gens estrany que les properes eleccions municipals les guanyés el PSC. I durant aquestes primeres setmanes de legislatura ja ha quedat clar que Corchado no vol deixar passar l’oportunitat de promocionar-se per totes les festes i festetes del municipi. 

I no s’entén perquè, si Colomé no volia pactar amb ERC i Imagina, tenia l’oportunitat de governar sol amb acords puntuals i així evitar-se tots aquests inconvenients. 

No s’entén. I si intento entendre-ho, les explicacions que em venen al cap no m’agraden. Però això us ho explico un altre dia. 

Jordi Ortiz