Maria Forns (Sal-CUP): “L’administració municipal no pot constituir una barrera per a les iniciatives individuals o col·lectives.”

La Maria Forns és la candidata de Sal-Candidatura d’Unitat Popular Alternativa Municipalista. Té 63 anys i és llicenciada en filologia catalana. Actualment treballa com a tècnica de normalització lingüística. Nascuda a Marata,, és sòcia del centre Cultural de Marata, va ser integrant del nucli fundador de Les Franqueses Imagina i ha format part del secretariat nacional de l’ANC. Com ella mateixa ens diu, és plenament conscient de la triple revolta a la que es veuen abocades les dones de classe baixa i nació oprimida. Aquesta és la primera vegada que presenta la seva candidatura a l’alcaldia del municipi.

Si soc alcaldessa em comprometo a…?

No fer ni deixar de fer res que sigui reprovable des d’un punt de vista ètic.

Què canviaries de les Franqueses?

Cal fer marxa enrere en les polítiques municipals que han convertit la part urbana de les Franqueses en ciutat dormitori, amb veïns i veïnes que no coneixen el municipi i la seva diversitat. Perdre els orígens comporta perdre la identitat, però mantenir i potenciar la identitat de cada un dels cinc pobles del municipi és mantenir i potenciar la riquesa cultural i una identitat polièdrica que ens fa més aptes per acollir i integrar els nous veïns en el nostre teixit social. 

I què cal canviar de l’organització municipal?

Creiem que cal replantejar-la per fer-la més accessible, més transparent i que els veïns i veïnes de les Franqueses percebin que l’administració municipal és una eina al seu servei. L’administració municipal no pot constituir una barrera per a les iniciatives individuals o col·lectives, sinó que hi ha de donar suport i facilitar la implicació i participació de les persones en tot allò que és col·lectiu.

Per quina raó la gent hauria de confiar en tu?

Perquè no és en mi sola en qui confiarà, sinó en un col·lectiu de persones amb il·lusió i ganes de treballar, amb empenta i creativitat per trobar solucions en favor de les persones, i amb uns criteris ètics molt clars i exigents.

La dreta i l’esquerra existeixen?

I tant que existeixen. Si les voleu identificar, observeu com actuen.

Mulla’t! Amb qui estaries disposat a pactar? I amb qui no?

Estem disposats a pactar amb qualsevol que comparteixi els cinc principis en què es basa el programa de la candidatura Sal-CUP: transparència, participació, feminisme, sostenibilitat i República Catalana.

L’alcalde/ssa ha de pertànyer a la llista més votada?

Creiem que l’alcalde o l’alcaldessa ha de pertànyer a l’organització política que sigui més capaç de trobar punts d’acord amb les altres formacions polítiques en favor de les persones.

Quan ha de plegar un polític?

La política no ha de ser una professió. Un càrrec polític ho és temporalment i ha de concebre el seu pas per la política institucional com un servei a la comunitat.

 

LA CANDIDATA EN PETITS DETALLS

En aquests moments, em sento

molt il·lusionada amb aquest projecte.

M’encanta

Marata, el lloc on vaig néixer.

Odio

la hipocresia i qualsevol abús de poder.

Quan em llevo

poso la cafetera al foc.

Confio

en l’equip d’aquesta candidatura.

No em fio ni un pèl

dels que no es comprometen.

Aniria fins a la fi del món

amb qualsevol persona coherent amb els seus ideals.

Espero que mai se sàpiga que…

Si no vull que se sàpiga, no ho faré públic, oi?

La meva vocació és

buscar maneres sempre millors de fer les coses.

Tinc l’esperança que

res sigui etern.

Ara mateix el país està

a l’expectativa.

L’1-O

vaig viure l’arribada de les urnes a l’escola d’adults de Bellavista.