Francesc Colomé (Junts per les Franqueses): “Tenim les capacitats que calen per consolidar aquest model de municipi.”

Francesc Colomé és el candidat de Junts per les Franqueses. Té 53 anys i està casat. Té estudis en relacions laborals i formació específica en recursos humans. Durant 26 anys va treballar com a cap de l’Oficina de Recursos Humans de l’Ajuntament de Granollers. L’any 1999 va entrar com a regidor a l’Ajuntament i fou a les eleccions municipals del 2011 quan arribà a l’alcaldia. Es defineix com una persona que intenta posar sentit comú a la presa de decisions. Entre les seves propostes electorals hi ha una aposta per la digitalització de l’administració i la transparència.

Si soc alcalde em comprometo a…?

Consolidar el bon model de municipi que estem construint. Hem sabut créixer sobre 4 pilars ferms que ens identifiquen i ens donen personalitat: Som un municipi amable, per l’urbanisme, per la seva gent i la bona qualitat de vida. Verd, que protegeix i es relaciona amb el seu entorn agrícola i forestal, amb bons equipaments, que garanteixen bons serveis per a tothom i ben connectat, amb les xarxes de comunicació, amb els pobles veïns i amb la prosperitat i la cultura.

Què canviaries de les Franqueses?

Algunes mostres d’incivisme.

I què cal canviar de l’organització municipal?

L’Ajuntament s’ha de modernitzar a mesura que la societat també ho va fent. Farem una aposta per la digitalització i la transparència.

Per quina raó la gent hauria de confiar en tu?

Aporto l’experiència d’haver governat les Franqueses els darrers 8 anys. Hem planificat un bon model de creixement, hem pacificat la política, hem posat ordre a les finances municipals i hem fet nova inversió en equipaments necessaris (El Falgar, el CAP, la nova biblioteca, el Pavelló, remodelació de places i zones verdes…). Tenim les capacitats que calen per consolidar aquest model de municipi.

La dreta i l’esquerra existeixen?

Sí. Però a mi m’agraden les coses centrades, que agafen allò bo de cada costat.

Mulla’t! Amb qui estaries disposat a pactar? I amb qui no?

Durant els 8 anys que he sigut alcalde he contribuït a pacificar la vida política de l’Ajuntament. L’etapa de la tensió i les querelles per sort ha quedat enrere. Com a mínim tinc la capacitat d’enraonar amb tothom, crec que això és el més important.

L’alcalde/ssa ha de pertànyer a la llista més votada?

Sí.

Quan ha de plegar un polític?

Defenso la política per vocació. I abandonar una vocació és difícil; que ho preguntin a un metge o a un mestre! Dit això, crec que per dedicar-se als altres també cal il·lusió i un projecte. Per tant, suposo que l’hora de plegar és quan no hi ha ni una cosa ni l’altra.

 

EL CANDIDAT EN PETITS DETALLS

En aquests moments, em sento

il·lusionat.

M’encanta

que les persones m’aturin pel carrer i m’expliquin el que necessiten.

Odio

els extrems.

Quan em llevo

miro per la finestra i penso.

Confio

en les persones que tenen ganes de treballar.

No em fio ni un pèl

de qui no et mira als ulls.

Aniria fins a la fi del món

amb la meva dona, les meves filles, en resum, la família.

Espero que mai se sàpiga que

…sóc l’alcalde i de mi se sap tot.

La meva vocació és

el servei públic, la política…

Tinc l’esperança que

ens en sortirem. Com diu un músic que m’agrada: Tot anirà bé.

Ara mateix el país està

en el procés de reivindicació democràtica més important d’Europa.

L’1-O estava

defensant la democràcia i el meu país.