Les edats dels casals

Estem en una època en què tot està classificat: les ludoteques i els casals d’estiu per a infants de fins a 12 anys; les activitats per a adolescents a partir de 14-16 anys; les que estan destinades als majors d’edat; les que són només per a dones o per homes, etc. Tothom està inclòs en un barem en el qual potser no s’hi sent integrat. És a dir, pot ser que un/a jove de 10 anys no es senti a gust amb algunes activitats infantils igual que pot ser que un/a jove de 14 anys es trobi fora de lloc en una activitat de joves.

Ara que està en boga el fet de deixar que les persones evolucionin/aprenguin al seu ritme, també fora bo seguir aquesta premissa en les activitats d’oci.

Una iniciativa que està promovent la Generalitat és obrir els Casals de la Gent Gran a nous públics, amb la finalitat d’integrar tota la societat dins d’un mateix espai, i convertint-los en “casals cívics”. D’aquesta manera, tant els nostres avis com els nostres fills poden aprendre en un casal manualitats, llengües o informàtica, interactuant i aprenent altres valors, com són el respecte a la gent gran, la paciència, la perseverança, etc.

Aquesta iniciativa, que ja s’ha dut a terme a diverses poblacions veïnes, es podria adoptar també als Casals de la Gent Gran de les Franqueses?

Joan Anton Guillén