Premi per als Sardanistes Franquesins

A mitjans del passat mes de març es va fer públic que la colla sardanista de les Franqueses havia estat guardonada amb un dels premis Capital de la Sardana 2018. En concret la colla del nostre municipi se l’ha premiat en la categoria Promoció i Difusió per “la tasca d’ensenyament de la sardana a tots els col·lectius arreu de les Franqueses del Vallès”. Comparteix el guardó, en la mateixa categoria, amb representació de la Comissió Europea a Barcelona, “per incorporar la sardana a la seva celebració anual”. Tanmateix, encara caldrà esperar uns mesos per veure els sardanistes del municipi amb el premi, donat que aquest no els serà lliurat fins el proper 10 de novembre a Montblanc. Cal recordar que la colla sardanista de les Franqueses fou creada tot just fa un parell d’anys, però que en aquest curt període de temps ha aconseguit força notorietat.

Els Premis Capital de la Sardana volen ser un reconeixement per a totes aquelles persones, entitats i institucions que han desenvolupat una tasca de difusió i defensa de la sardana. Enguany, entre d’altres, també s’ha premiat el conseller de Cultura a l’exili, Lluís Puig, per la seva tasca de difusió de la cultura popular.