Fem un àpat: Llonzat de porc amb nous i prunes

LA RECEPTA

Ingredients

4 llonzats tallats d’una sola peça i descarnat el tros de la costella

1 botifarra negra

3 o 4 tires de bacó per embolicar la botifarra

2 grans d’all

¼ l de vi negre

50 g de nous

250 g de prunes

4 cullerades de salsa de tomàquet

10 g de farina

1 dl de brou

Oli i sal

Preparació

Remullem les prunes amb el vi i les reservem. Emboliquem la botifarra amb les tires de bacó i lliguem totes dues puntes amb cordill de cuina. Posem la botifarra i els grans d’all dins la peça de carn i ho untem tot amb oli. Ho deixem coure al forn durant 1 hora a uns 190ºC.

Quan la carn estigui a la meitat de la cocció la reguem amb el vi i, tot seguit, hi afegim les cullerades de salsa de tomàquet.

Mentrestant, piquem la meitat de les nous. En un cassó coem la farina durant uns segons i hi tirem el brou i les nous picades. Ho deixem coure durant 5 minuts a foc lent. Ho reservem.

Uns 10 minuts abans d’acabar la cocció de la carn, hi afegim la salsa que tenim reservada, que ens ajudarà a lligar-ho tot. També hi posem les prunes i l’altra part de nous, una mica trossejades.

A l’hora de servir el plat, es pot acompanyar d’un puré de patates.

EL MARIDATGE

Semele, DO Ribera del Duero

Per aquest rostit amb salsa proposo un maridatge amb un vi de la DO Ribera del Duero. El, o millor, la  Semele -perquè la Semele era la mare del deu Bacco- és un negre de Tinta Fina i amb 12 mesos de criança en bota. Està elaborat a la finca Monte Alto. Aquesta zona de ribera té una característica principal: és plana i es troba situada per damunt de la capa freàtica del riu Duero. Aquest fet confereix més cos i estructura al vi, juntament amb una molt bona elegància.

Carles Font
Assessor Gastronòmic
@carlesfontassessor
@ostryaCeller

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *