Què mengem? Desmuntem un mite: La fruita seca i els fruits secs s’han de menjar ocasionalment perquè engreixen

Arriba el Nadal i amb ell les sobretaules de bombons, torrons… però també d’altres aliments que ens agraden molt als professionals de la salut: les mandarines, els fruits secs i la fruita seca. Aquests dos últims no tenen massa bona fama entre la població ja que estan tatxats com a aliments calòrics i, per tant, que ens engreixen, però no és ben bé així. Sí que són aliments que contenen més calories que una peça de fruita per exemple, però moltes menys que d’altres aliments que, nutricionalment, deixen força a desitjar com per exemple l’embotit, les galetes, etc. Tant els fruits secs com la fruita seca són una font important de fibra, vitamines del grup B,  i minerals com el zinc – contribueix al bon funcionament del nostre sistema immunitari-, el magnesi o el calci. També rics en àcids grassos omega 3. Estudis han demostrat que tot i el seu contingut calòric, en el cas dels fruits secs, consumir racions diàries d’aproximadament 25g al dia no afecta l’augment de pes, però sí que ens podem beneficiar de tots els nutrients que ens aporten. Per tot això, els i les nutricionistes aconsellem un consum diari d’aquests aliments.

Meritxell Espinasa

Dietista Nutricionista

WWW.CENTREVIUSA.COM

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *