Pujada sense precedents dels impostos a les Franqueses

El govern format per PSC, ERC, LFI i Sumem, que s’han autobatejat com el govern de les persones, ha aprovat la pujada d’impostos més gran dels últims anys. IBI, IAE, escombraries, escoles esportives i espectacles pujaran un 10%. El Juliol Esportiu, l’11,5%.

La regidora Reche ens explicava que era per culpa de la situació econòmica deixada per l’antic govern i que la pujada aplicada era moderada, comparat amb el que feien els pobles veïns.

ANALITZEM els punts. L’antic govern, del qual el PSC i la Sra. Reche en formaven part, ha deixat un superàvit l’any 2022 d’1.132.184 €.

Respecte a la pujada “moderada” és totalment MENTIDA. Hem fet un estudi sobre l’increment de l’IBI a la comarca. Dels 39 municipis que som, tenim dades de 33, els quals representen el 97,6% de la població de la comarca. Només tres municipis fan una pujada igual o superior al 10%. Hi ha 13 municipis que congelen l’impost (com la Garriga i la Roca). Si mirem quina és la mitjana de pujada per habitant està per sota el 5%  i, per tant, un 87,1% dels habitants del Vallès (com Granollers i Canovelles) tindran una pujada per sota la nostra. Junts no l’hauria apujat per sobre l’IPC.

Junts per les Franqueses-CM

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *