Opinió: A favor del 25 %… al Complex Esportiu!

Heu provat de fer una classe de gimnàstica al Complex Esportiu Municipal? Fa uns mesos que me n’he fet soci. Excel·lents instal·lacions, excel·lents professionals… però trobar-hi una sessió que es desenvolupi en català és poc menys que una missió impossible.

Sorprèn, perquè fins on jo sé, el Complex Esportiu Municipal és un servei públic i no entenc aquest afany per fer desaparèixer el català de la seva activitat. Algú em dirà que hi ha usuaris que no l’entenen. Quina magnífica oportunitat per iniciar-s’hi, no? A banda que, les instruccions que es donen en una classe de gimnàstica són prou senzilles com per poder ser enteses en qualsevol idioma.

O encara pitjor, potser a algú li fan por les queixes dels usuaris que ja s’han acostumat a fer-ho TOT en castellà. De debò, tan poc ens estimem la nostra llengua? Demano poc… Només que, per exemple, el 25 % de les classes es facin en català.

Per cert, l’altre dia vaig baixar a la sala de màquines. Hi havia un bonic fil musical. Esperava alguna cançó en català. Només alguna, de debò! Mala sort… El fil musical és alemany!

Pep Rovira