Opinió: A casa… tampoc!

S’acosta el temps de vacances per excel·lència, l’estiu. I, com ja ens han recordat des de tots els mitjans, tornarem a viatjar, a descobrir llocs nous, plens d’encant i de bellesa. I quan tornem, segurament, en cantarem les meravelles, dels nostres destins.

Una de les qualitats que més em sorprenen després dels viatges és que a tot arreu, tot està molt net, no hi ha brutícia pel terra, ni llaunes, ni papers, etc., i ho comparem amb el nostre municipi. Ens queixem de l’estat de les voreres, dels camins, dels boscos… ens queixem de tot perquè ens agrada queixar-nos. No som prou responsables per mantenir el nostre poble net, entre totes i tots. Malgrat que és clar que els serveis municipals tenen una funció en la neteja dels carrers, no tot els pertoca a ells.

Nosaltres també hem de ser prou conscients i no tirar ni papers, ni burilles, ni llaunes, ni closques de pipes, etc., al terra. Si quan viatgem i visitem llocs meravellosos i nets, no embrutem, per què ho fem quan estem a casa? Els nostres camins, els carrers, les places, també són casa nostra, o potser és que fem el mateix a dins de casa?

Joan Anton Guillem