La sexualització de les lesbianes  

“I si fem un trio? ” “Però qui és el tio en la relació?” Hi ha una gran quantitat de comentaris amb els quals s’enfronten les lesbianes que denoten una discriminació específica que continuen patint. Aquest tipus d’expressions són clarament masclistes. El que s’amaga darrere d’elles és que les dones no som persones amb desitjos independents, sinó que sempre se’ns compara en relació amb la masculinitat dominant i el patriarcat.  

El lesbianisme és una orientació que ve a dir-li a la masculinitat hegemònica que ni l’estimarem ni la desitjarem i això posa en qüestió el sistema, fent-nos sentir assenyalades i qüestionades per sortir-nos de la norma. El fet que ens hagin inculcat que es necessita un home a la relació fa que sigui fàcilment qüestionable que una relació estigui formada únicament per dones. Podríem assegurar, per tant, que el mite sexual lèsbic no té un origen concret, però sí una base clara: el masclisme.  

Estem cansades de comentaris, mirades, opinions alienes, incomoditats i agressions. Si soc dona i m’agraden les dones, no per això tens dret a sexualitzar-nos. La lesbofòbia és real.  

Clàudia Piera Palau  

Associació Mirall. Feminisme d’Acció Social