BROQUETES DE RAP I GAMBES AMB CINTES DE PASTA 


INGREDIENTS (per a 4 persones) 

1 cua de rap d’1 Kg tallada a daus 

8 gambes pelades 

8 tomàquets cherry 

8 xampinyons 

1 paquet de cintes de pasta  

Maionesa


 PREPARACIÓ 

Bullim la pasta i la reservem.  

Preparem les broquetes: 1 tomàquet, 1 dau de rap, 1 xampinyó (sense la pota), 1 gamba, 1 xampinyó, 1 dau de rap i 1 tomàquet . Amanim la broqueta amb oli, sal i pebre i la posem en una safata al forn. Ho deixem coure uns 15 minuts al forn, prèviament preescalfat a 200 º C, i anem regant la broqueta amb el seu propi suc.  

Servim la pasta amb la broqueta. Podem decorar el plat amb maionesa o fer una picada de ceba, tomàquet, olives, cogombre…


MARIDATGE 

 Cava Bastets Brut Nature 

 L’Antònia ens presenta un plat suau, però amb la potència gustativa del rap. Tot plegat, un conjunt de textures diferents i divertides.  

El millor maridatge serà un cava com el Bastets, de 20 mesos de criança i Brut Nature, que ens refrescarà de la calor estiuenca i que després de cada glop ens netejarà el paladar i ens permetrà retrobar, novament, els gustos del plat.  

Salut i molt bon solstici d’estiu! 

 

Carles Font  

Assessor Gastronòmic 

@carlesfontassessor 

@ostryaCeller


QUÈ MENGEM? 

La pasta ajuda a mantenir un bon estat anímic 

Donem la benvinguda a l’estiu amb aquesta recepta tan deliciosa! És un plat força complet i si l’acompanyem d’una bona amanida, d’una fruita refrescant de postres… tenim un dinar molt equilibrat!  

La pasta -si pot ser sempre integral- és una font de vitamines del grup B, indispensables per mantenir un bon estat anímic, i de fibra, encarregada de regular el nostre cos i essencial per mantenir una flora intestinal saludable i d’energia, sense la qual no podríem dur a terme les activitat diàries.  

La broqueta ens aportarà proteïnes i iode, un mineral molt important pel bon funcionament hormonal del nostre cos. Parlant d’aquest mineral… sabeu que la sal que hem de consumir ha de ser iodada? Hem de fer-ne un ús moderat, però és important que la que utilitzem sigui fortificada amb aquest mineral, ja que actualment estem fent dèficit de iode, i tan dolent és ingerir-ne molt com quedar-se curt. 

 

Meritxell Espinasa 

Dietista Nutricionista 

www.centreviusa.com