Sense pressió popular no hi ha avenços… 

…i amb pressió justet, com ho demostra que la mobilització de persones de Llerona i Corró d’Avall contra la contaminació del polígon i la creació d’Aturem la Contaminació ha obligat el govern municipal a moure’s encara que sigui tímidament, com va expressar l’entitat en la seva presentació el 20 de febrer a la Tintorera. Hi van fer un resum de la seva activitat des del 2020: penjada de pancartes, recollida de signatures (que es van presentar a l’ajuntament) per exigir el compliment de les normatives ambientals, contactes amb entitats similars, participació en la comissió de soroll, proposta d’estació permanent de mesura de la qualitat de l’aire… 

Si bé ni la presentació d’una proposta i pressupost per a un estudi complet de la contaminació, ni l’aprovació d’una moció al ple, ni la insistència de la denúncia a les xarxes socials, ni la participació en la comissió de soroll no han aportat cap resultat efectiu, sí que el govern s’ha hagut de moure, si més no per fer algun pas endavant, però ara mateix ni els estudis són concloents (no s’han mesurat tots els contaminants i no s’han fet en períodes prou llargs) ni es pot ignorar que continuen les queixes per molèsties que poden afectar la salut. 

Maria Forns 

Regidora de SAL-CUP