Garbuix per algoritmes

D’aquí 15 anys, possiblement, la revista Garbuix seguirà existint. Però segurament ja no caldrà cap equip de redacció que treballi els continguts. Els algoritmes coneixeran prou a tots els ciutadans del municipi i sabran escollir els temes que resultin tenir més interès. Fins i tot sabran redactar-ne els articles. Els algoritmes coneixeran perfectament la història i la geografia de les Franqueses. Sabran de quins masos volem sentir parlar, coneixeran el passat d’aquelles llars i la història de les famílies que hi van viure. Els algoritmes ordenaran tota la informació i ens ho narraran de la manera més suggeridora possible.

Passarà el mateix amb les cançons que sonaran a les ràdios, a les plataformes digitals i a les pistes de ball. No caldrà que ningú les composi ni les interpreti. Els algoritmes sabran tan bé què volem i què necessitem que ho dissenyaran tot. Composaran ritmes i melodies, aplicaran una veu virtual a la carta, feta a mida, i ens oferiran les cançons que volem escoltar.

Els algoritmes escriuran les novel·les que ens emocionaran, les històries que ens faran somriure i plorar. Ningú sap tan bé com ells el que ens agrada i ens commou. I els mateixos algoritmes dissenyaran les pel·lícules que veurem. Generaran les escenes amb actors virtuals, generaran el so i els efectes especials, i ens serviran aquell cinema que sempre havíem somiat veure.

Els algoritmes ens diran a qui hem d’estimar i amb qui hem de follar. Ens diran qui és la persona que encaixa amb els nostres cànons ètics, estètics i de convivència. Els algoritmes ens aproparan a aquella persona amb qui encaixarem a la perfecció la resta dels nostres dies. Aquella persona a qui no li molestaran les nostres dèries obsessives ni les nostres estranyes fílies ni les nostres fòbies.

Els algoritmes també ens diran si dormim prou i si descansem bé. Ens diran si tenim la tensió alta o si tenim massa colesterol. Ens diran què hem de menjar i com hem de descansar. Ens diran quant i com hem de caminar. Ens diran què hem de comprar al mercat i quins aliments hem de posar a taula.

Adeu, humanitat. Hola, algoritmes !

Ka