Relat: “La fada del Turó de les Mentides”

El Rei Salomó, profeta ple de saviesa, distingia clarament el bé del mal i aquest valor va prioritzar estadis permanents de pau amb els regnes veïns. En aquest context moral no va dubtar ni un moment a adoptar la filla d’una cosina seva, que va morir sobtadament a mans del martiri. Aquesta nena anomenada Naamà, va tenir força descendència i, al cap d’uns 200 anys, va començar a prendre forma el que Salomó havia previst gràcies a l’endevinament. Danna -la que jutja i té capacitat d’arbitrar-, descendent de Naamà, es va criar a la gran ciutat de Salem i va seguir les normes d’aquell regne més que mil·lenari. El summe sacerdot del temple, Melquisedec, es va fer càrrec de la princesa i la va instruir, en teologia, filosofia, geografia, astrologia…

Un dia de lluna plena, quan Danna tenia 17 anys, en una de les habituals classes en el temple, el summe sacerdot i la princesa, van rebre una revelació, que implicaria un mandat diví. L’arcàngel Gabriel els va dir:

“Tu, Danna, de sang reial, tens una missió a la vida. Cal que travessis mig món i aniràs acompanyada de tres soldats del temple. Has d’arribar a Laurona i allí, dalt d’un turó, que jo batejo com a Puig Salamó i per encàrrec de les divinitats, es produirà un miracle. Durant el llarg camí, hauràs de triar, per ser sang de la teva sang, un dels tres soldats, com el teu futur espòs. En arribar a destí, us instal·lareu en aquest turó, que està situat a la Tarraconense, al bell mig, de Barcino i Ausa. Tindràs una filla que serà portadora del llinatge de Salomó i per extensió del regne de Salem. Ella es convertirà en meitat deessa i meitat humana. Serà la fada del Turó de les Mentides, nom que sorgirà per redimir els dos soldats que voldran conquistar el teu cor, gràcies a trampes verbals. Però només el tercer, el teu espòs, que donarà nom al Turó de l’Home, l’escollit per tu, princesa, se salvarà perquè conquistarà el teu cor amb accions durant la llarga travessia i no només amb promeses sense fonaments.

Al cap de mil·lennis, aquest bast i ric territori tindrà els mateixos drets que els habitants de la majestuosa Barcino. I això haurà estat possible pel pelegrinatge des de Terra Santa cap aquest indret de la nigromància, materialitzant el miracle de Salem.

Danna ets l’escollida pels déus, la més preparada i justa per emprendre aquest encàrrec diví. I tu, Melquisedec, summe sacerdot del temple, has d’encomanar-te a les divinitats que veneres i t’ajudaran a preparar amb secretisme la logística perquè la princesa Danna pugui iniciar el seu camí, el dia que la profecia assenyala, com el de la nativitat del Senyor”.

Melquisedec i Danna, es miraren i se sentiren interpel·lats per aquella manifestació divina de l’arcàngel Gabriel, d’una magnitud mai no imaginada al regne de Salem.

I l’aventura s’inicià, com per art de màgia, segons el que havia estat relatat. Va ser un periple, llarg, tortuós i perillós que, travessant el Pròxim Orient, va passar per Anatòlia, Grècia i va obrir la ruta que al cap de gairebé dos mil•lennis resseguirien els pobles indoeuropeus per arribar fins a Hispània.

L’any 608 a.C, la comitiva, va arribar a destí i el miracle es va fer realitat. Coincidint amb l’efervescència del Regnat de Salem i gràcies a la princesa Danna. El primer que va fer Danna va ser plantar llavors de dàtils als voltants del Puig Salamó. Els havia portat expressament de Mesopotàmia i les conservava des de l’inici del viatge en un seu cofre de bronze (ofrena del temple). Amb aquest gest senzill de la princesa, Puig Salamó, es va convertir en terreny adobat perquè hi arrelessin i germinessin ad aeternum les energies divines (dinàmiques, centrifugues i espirituals) de tot el seu llinatge ancestral al centre d’aquest turó, geològicament creat en temps remots i immemorials.

Al llarg de la història i encara a hores d’ara, els veïns del turó, generació rere generació, li rendiren una devoció misteriosa; bruixes el convertiren en lloc de culte i aquestes dones intuïren, que aquells qui als peus del turó hi anessin amb mitges veritats o mentides les seves ànimes mai no serien conduïdes a la llum eterna. En canvi, qui connectés amb la natura de l’indret, el bosc, els pardals, les guilles i altres criatures com els nans i qui tingués fe, tindria obertes les portes del Cel de bat a bat.

La Fada que va brotar d’aquesta unió divina il·luminarà tots els habitants d’aquestes contrades fins a la fi dels temps. Deien i diuen, pagesos, clergues, comerciants… que veure sortir la llum del Sol o observar la lluna al Turó de les Mentides ajuda que l’esperit de la Fada es manifesti, sobretot amb molta força la vigília de Nadal i de Tots Sants.

Llinatges, enigmes i manifestacions de tota mena condueixen a ancestrals respostes i cobren vida pròpia en aquest meravellós indret de l’actual poble mil·lenari de Llerona. Ben a prop, al pla de Llerona un altar de la Mare de Déu de Fàtima, venerada pels oriünds, semblaria estar connectat amb la miraculosa llegenda de la fada perquè tot marginat, discapacitat o persona d’edat avançada que no pot accedir en vida a les faldes de Puig Salamó ho pugui fer d’una altra manera.

Remots orígens i sacrificis de les divinitats albiren perspectives de les nostres ànimes i segellen la nostra espiritualitat individual en el dia a dia. En cada gest o intuïció que fem o executem ens acompanya la fada del Turó de les Mentides per indicar-nos el camí de la veritat. Això és possible sempre i quan s’hagi visitat l’indret almenys un cop a la vida o que els nostres antecessors ho hagin fet en el passat o els nostres descendents ho facin en el present o en el futur per nosaltres.

De tota manera si no hem pogut complir en vida, però ens guiem per la força divina de la fada, visitarem en esperit el Puig Salamó un cop siguem pols. Convertits en aus angelicals sobrevolarem des de un altra dimensió l’enigmàtic Turó de les Mentides.

 

Aliances76