Brots, rebrots i jutges endimoniats  

Anem de brot en rebrot i sembla que aquesta pandèmia va per llarg; per tant, ens hem de preparar. Aquí el problema és que cadascú està en una situació diferent i no es poden donar consells tan generals com donen els governs i, molt menys, els jutges. Què hi entenen aquests sobre virus i pandèmies? Crec que després de tot el què hem vist, estem i seguirem veient, és aconsellable: de primer, seguir les disposicions de les nostres autoritats que parlen per boca dels científics. A Catalunya s’està fent menys malament que en altres llocs. Segon: fer funcionar el seny i el sentit comú. 

Sembla que els tribunals internacionals ja estan tocant el crostó a l’alta justícia espanyola. Els punts calents són dos: revisar el Codi Penal espanyol pel que fa al delicte de rebel·lió i després, que el Consell General del Poder Judicial renovi els membres dels alts tribunals democràticament. Ja s’han adonat del què pretenen Carlos Lesmes&Comantenir en els seus llocs els jutges fidels a l’antic règim, el franquista. Hi ha magistrats i jutges que estan endimoniats i han cremat moltes vides, entre elles les dels presos, exiliats polítics i socials i llurs famílies. Hi ha 2.800 encausats! 

 

Josep M. Boixareu 

Llerona