Vuit anys de vida de Guillots i Suats

L’any 2011, a Bellavista, van néixer les colles de Guillots i Suats, sobrenom de les dues famílies que habitaven en les primeres cases pairals de la zona. Vestits de color verd, els Guillots, i de color groc, els Suats, van aportar una sana rivalitat a la Festa Major del Barri.

Des de llavors fins al 2019, els Guillots i els Suats van participar en molts actes del municipi, com ara al Carnestoltes, Sant Jordi o a la Festa Major de Corró d’Avall, on prenien part en la plantada de gegants amb la Bella i el Vista. No obstant, on les colles van ser més conegudes fou a la Festa Major de Bellavista, ja que van impulsar nous actes que es van fer molt populars, com per exemple l’estirada de tractors o la caminada nocturna, una activitat molt esperada pels veïns de Bellavista.

Aquesta engrescadora i sana rivalitat va arribar a la seva fi a inicis d’aquest any. La gent de colles va esmerçar molts esforços en intentar trobar nous membres que aportessin energia renovada a l’entitat i, sobretot, que la lideressin. Però aquests no va donar fruits i finalment van prendre la decisió de dissoldre l’entitat fa poques setmanes.