Nous reptes

Tenim nous reptes de futur. Tot està canviant molt ràpid al nostre entorn. La tecnologia està accelerant aquest procés i hom s’ha d’anar actualitzant o pot quedar obsolet.

Urgeix un canvi de model a tots els nivells (educatiu, econòmic, social…) i des dels governs locals s’ha de treballar amb més decisió i fermesa; treballant per l’excel·lència educativa i les noves tecnologies, buscant sinèrgies amb les empreses, canviant el model de recollida de residus per triplicar el reciclatge i valoritzar, instal·lant punts de recàrrega per cotxes elèctrics, reduint emissions contaminants, etc.

Des de les institucions no es poden donar respostes als reptes del segle XXI amb el manual del segle XX. El full de ruta d’un govern necessita encerts que donin seguretat i serveixin per garantir el benestar propi i col·lectiu.

La incertesa i la preocupació conviuen amb bona part de la ciutadania que expressa enuig i desassossec perquè no acaba d’interpretar els codis del segle XXI, d’un futur que ja és present.

I és en aquest punt on pot sorgir la desconnexió entre la ciutadania i els líders polítics amb el risc que els populistes d’un cantó i d’un altre comencin a guanyar terreny i l’avenç, de cop, es pari.

 

Amador Doncel

Regidor de Ciutadans LFV