EL NOSTRE PETIT COMERÇ, UNA ESPÈCIE EN EXTINCIÓ 

Què passa al nostre municipi i especialment a Corró d’Avall amb el petit comerç local? 

Veiem com silenciosament, sense fer soroll, com una taca que s’escampa pel nostre poble van proliferant els comerços d’origen asiàtic, copant tots els sectors: restauració, alimentació, petits i grans basars… Entre aquests en destaca un d’aproximadament 400 m² i diversos supermercats que es mantenen oberts els set dies de la setmana, en interminables horaris. 

Històricament el nostre petit comerç local ha patit sempre de la síndrome de Granollers; la seva proximitat i oferta, ha perjudicat al nostre municipi. Però sempre hem tingut a mà aquell botiguer amic que et recomana aquell producte de proximitat i de qualitat, aquell bar que et coneix i et prepara un bon vermut amb pinxo de truita, la teva fleca de tota la vida, i què dir d’aquell venedor que t’explica com canviar la cinta de la teva persiana o et treu d’una dificultat. 

És el nostre estil de vida al qual no volem renunciar-hi. Sí, al lliure comerç, però en igualtat de condicions, amb reglamentacions i normatives en qüestió de m², horaris, etc. Siguem més restrictius a l’hora de donar permisos. I el més important, comprem als nostres comerços si no volem que desapareguin. 

José Mª Luján