Decisions equivocades 

Són moltes les decisions de l’equip de govern municipal que van, al nostre parer, en una direcció equivocada. 

En primer lloc, la tossuderia amb què l’Ajuntament externalitza la gestió d’equipaments i serveis municipals que es podrien portar més eficientment des del mateix Ajuntament. El cas del complex esportiu municipal de Corró d’Avall és penós: abans d’acabar el conveni, van començar els impagaments per part de l’empresa adjudicatària, fins arribar a la situació de concurs de creditors (l’Ajuntament va perdre més de 500.000 €). Afegim-hi l’Escola de Música, Can Font i, recentment, el conveni per cedir espais de Can Ribes a una escola privada per impartir formació professional. El cas més dramàtic és la privatització de la gestió del servei municipal d’aigua, una oportunitat perduda per recuperar-ne el control (de preus i d’ajuts socials). 

Per altra banda, en la darrera preinscripció als centres educatius es va repetir un desgavell anunciat: es tancava una segona línia de P3 en un dels centres que més la necessitava. 

Finalment, el cas del sector N: s’ha hagut d’aturar per les al·legacions sense resoldre. Mentrestant, l’Ajuntament ha aprovat demanar un crèdit a llarg termini per a inversions i grans obres, per més de 4 milions d’euros. 

En definitiva, falta reflexió, diàleg i responsabilitat. 

 Èlia Montagud 

Regidora de Imaginem Les Franqueses En Comú