La victòria de l’1-O serà sempre nostra

Es digui o es vulgui amagar, l’any 2017 serà sobretot recordat per la voluntat i la perseverança extremes mostrades per la majoria de la població catalana per fer efectiu el referèndum de l’ 1 d’ octubre, superant prohibicions i persecucions de tota mena.

I convé recordar-ho en el moment en què vivim de cacera de bruixes judicial i mediàtica, on cada dia ens aboquen el camió d’escombraries ple de mentides, insults i amenaces. Quan als nostres representants polítics lliurement votats per segona vegada no se’ls permet exercir la tasca de govern que els correspon, amb l’únic argument d’uns càrrecs judicials impresentables fora d’Espanya, recordem tot el que vàrem ser capaços de superar per mostrar la nostra voluntat democràtica. I denunciem que han faltat a la seva pròpia paraula, negant-se a alliberar els presos i a aplicar el que lliurement hem votat; sembla ser que la democràcia només es fa efectiva si els resultats agraden a alguns partits, per cert, minoritaris a casa nostra.

Sempre recordarem i agrairem tanta gent anònima, de partits polítics, de CDR’s, de l’ANC i d’Òmnium Cultural, fent possible aquesta fita, molt ben valorada per molta gent a l’estranger . La voluntat popular no la decideix cap govern ni cap partit, la decideix la gent. Encara que ho neguin fins i tot alguns partits d’esquerres que, faltant als seus principis, prefereixen no qüestionar una pretesament inamovible llei actual.

Amb l’esperit democràtic de l’1-O, el futur serà sempre nostre.

Enric Serra

ANC les Franqueses