Josep Maria Jové, nou diputat al Parlament

El veí de les Franqueses Josep Maria Jové ha pres possessió com a diputat al Parlament de Catalunya després d’haver estat escollit a les eleccions del passat 21 de desembre. Jové va concórrer als comicis ocupant el número 11 de la llista per Barcelona d’Esquerra Republicana de Catalunya. És llicenciat en ciències econòmiques i empresarials i entre d’altres responsabilitats va exercir com a coordinador de l’àrea de serveis econòmics de l’Ajuntament entre 2011 i 2012.

Cal recordar que fins al passat mes de desembre, Jové era el secretari general del Departament de Vicepresidència de la Generalitat. Tanmateix, fou cessat després de ser detingut per la Guàrdia Civil amb l’acusació de participar en la preparació del referèndum del passat 1 d’octubre. El Tribunal Constitucional li va imposar una multa de 12.000 € diaris mentre no deixés el càrrec i actualment està a l’espera de judici. Jové és considerat una persona de la màxima confiança d’Oriol Junqueras.