Cinc en un; cinc pobles, un municipi.

Hi ha algú al nostre Ajuntament que de debò es cregui aquesta premissa?

Si d’alguna cosa ens podem queixar des dels “pobles” de les Franqueses, és de tenir un Ajuntament amb preferències. Prefereix invertir més a Corró d’Avall o a Bellavista que a Corró d’Amunt, Llerona o Marata. Ja se sap, on hi ha més gent hi ha més vots. I si tens la gent contenta, millor per a qui governa.

No fa gaire, als “pobles” se’ns va dir que hi hauria actes tradicionals que serien rotatius; que un any es farien a una parròquia, al següent a la del costat, etc. Com que als organitzadors dels actes els va semblar una bona idea, van acceptar-la de gust. Ah noi, el problema és que les paraules se les emporta el vent, com deia el poeta.

I perquè dic tot això? Doncs perquè és vergonyós que a un municipi on hi ha festes tradicionals arreu, organitzades per entitats, amb recursos limitats, hi hagi un acte organitzat per l’Ajuntament, com és la Cavalcada de Reis, amb un dispendi econòmic que suposo exagerat, i, a més, el senyor alcalde hagi d’estar present a TOTA LA RESTA DE CAVALCADES. No cal! Vagi a la que organitzen des de Cultura, que als “pobles”, amb els representants del Consell de Poble ja en tenim ben bé prou.

Però, ara que hi penso, si no hi anés, ni hi hauria constància a les galeries del Flickr de les Cavalcades dels pobles, ja que les úniques fotos que tenen al departament de Comunicació municipal, són les que hi apareix l’alcalde (excepte a Corró d’Avall, és clar).

Resumint, aquest any a casa hem demanat més igualtat pels pobles de Les Franqueses, no tant centralisme. Qui sap, si ens hem portat bé, potser ens ho porten.

Joan Anton Guillem