Canvi dels contenidors de recollida de residus

Després de més de dos anys, el 2017 va acabar el litigi pel canvi de l’empresa adjudicatària del servei de recollida d’escombraries orgàniques, selectives i de neteja viària. A partir de l’any passat, l’empresa Serveis Reunits, SA (SERSA) va passar a ser-ne l’adjudicatària i ha estat aquest final d’any quan se n’han vist les conseqüències. Al desembre es va presentar la campanya “Siguem sincers”, impulsada per l’Ajuntament. Ja en període nadalenc, han aparegut els nous contenidors que han substituït una part important dels antics. Això ha comportat en alguns casos canvis d’ubicació i també veure si els llocs triats eren els més apropiats per al conjunt de la ciutadania. En el nou servei tots els contenidors són semblants, per bé que cadascun per a la recollida d’un residu diferent  (envasos lleugers, paper-cartró, vidre, matèria orgànica i resta). Segons l’Ajuntament, els punt de recollida selectiva han augmentat en uns 15 en tot el municipi. Els nous contenidors també estan pensats per a què hi hagi menys soroll en el moment que siguin buidats. Finalment, el passat 13 de gener es va fer una festa a la plaça de l’Espolsada per fer èmfasi en aquest canvi de concessió. L’acte va comptar amb la presència d’en Peyu, a qui dediquem la secció De pas.