7a Festa de la Mongeta del Ganxet

Un any més, i ja en van set, aquest diumenge 26 de novembre va celebrar-se a Llerona la  Festa de la Mongeta del Ganxet, on es dóna la benvinguda a la temporada d’aquest llegum amb denominació d’origen de Llerona. Enguany les mongetes van haver de compartir protagonisme amb en Quim Masferrer, que va ser el convidat d’aquesta edició, i va demostrar ser un garbellador d’èxit.

Al llarg de tot el dia els visitants van poder participar en les diverses activitats que van dur-se a terme. Van poder aprendre el procés de batuda, garbellada i tria de les mongetes; competir en el concurs de cuina o participar del taller de cuina familiar a càrrec de l’Ada Parellada. I no oblidem el moment més esperat del dia, la degustació d’un bon plat de mongetes amb botifarra.

Com en les edicions anteriors no hi ha faltat la cultura popular, el Marquès,  la Pagesa i en Miquelet, els gegants del municipi, tampoc es van voler perdre aquesta festa, i van fer una petita cercavila que va acabar amb una mostra de balls. També vam poder gaudir de l’actuació dels Xics de Granollers. Enguany, els Sardanistes Franquesins, acompanyats de la Cobla  Ciutat de Roses, van posar el punt i final a la festa amb una sardana ben especial, van recuperar la sardana Records de Llerona d’en Francesc Vilaró Carbonell, estrenada l’any 1960 en homenatge a la família Boixareu.