L’Assemblea Nacional Catalana recull vots per la independència a les Franqueses

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Les Franqueses és una de les poblacions què, durant aquest cap de setmana, acull la campanya “Signa un vot per la Independència”, impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). Aquesta iniciativa pretén que milers de ciutadans dirigeixin una petició al Parlament de Catalunya per tal que dugui a terme totes les iniciatives polítiques perquè es pugui celebrar una consulta per la independència “democràticament i políticament vinculant”. En cas que finalment aquesta consulta no es pogués dur a terme perquè l’Estat espanyol ho impedís o bé si el govern central no reconegués els resultats d’unes hipotètiques eleccions plebiscitàries, l’Assemblea demana que les peticions remeses al Parlament siguin enteses com un “vot” dels ciutadans per tal que els diputats declarin de manera unilateral la independència de Catalunya. Poden exercir el dret a petició tots els majors de 16 anys i l’ANC garanteix la confidencialitat de les dades .

Durant el dissabte, els representants de l’ANC han estat recollint signatures a la plaça de Can Font de Corró d’Avall i a les antigues escoles de Marata. Durant el diumenge està previst que es situïn a la plaça de l’Espolsada des de les 10 del matí fins a les 14 h. del migdia.