Sóc jove

Sóc jove

Sóc jove. Em diuen que estudiï i que em prepari per tenir un bon futur. Es riuen de mi? En el millor dels casos, si arribo a trobar una feina, no em pagaran més de 900 euros, quan el lloguer d’un pis me’n pot costar 700. Futur? Quin futur? Em parlen de tenir il·lusió, del valor de l’esforç, del compromís amb la societat. No entenc res. Esforçar-me? Amb quin objectiu? Societat? Futur?

Crec que el millor que puc fer és sucar mitja llesca de pa de pagès amb Nocilla. El pa és temptadorament farinós i cruixent, i la crema de cacau és bastant tèbia. Lliscarà amb facilitat. A l´Ipod, The Horrors; els lleugeríssims auriculars em regalen Sheena is a parasite. Més enllà dels meus timpans, el cosmos no existeix, o no vull que existeixi. La Nocilla llisca bé.

Sóc jove. Em parlen de respecte als demés, d’educació, de civisme. Algú ha tingut respecte cap a mi? Algú ha estat solidari amb mi? Silenci. Llet? Home, una mica, per acompanyar la llesca i el cacau. Clar que sí. Comandament a distància? Ah, és aquí. Mmmm… Vaja peres que té aquesta. Si el seu coeficient intel·lectual pesés la meitat que les seves peres…. Passo de treure’m els auriculars. No vull sentir el que diu. Sucre? Aquí el tenim.

Em parlen de construir país, em parlen de posicionament polític. Puc riure? Fent tots els malabarismes del món, només podré escollir entre el govern A o el govern B. I això serà així pels segles dels segles. Mai manarà ningú altre. Construir país? Futur? Nocilla?

Em parlen de somnis, de projectes. Suposo que en això encerten de ple, perquè mai no podré tenir massa més… És ben bé que l’imbècil del presentador li riu les gràcies per la pitrera que té. No li veig altra explicació. Difícil de processar tot plegat…. Futur? Somnis? Pitrera? Sucre?

Sóc jove. Em parlen de drets i de reivindicació. Sí, aquest diumenge hi ha una mani pel dret a l’habitatge, d’acord. A la Plaça de Catalunya, sí. Mmmm…. No sé, para lluny… Que bona que està la puta Nocilla… A més, el diumenge fan Lost i no arribaria a temps de veure la sèrie…. Lost? Que gran! La catarsi!

KA