Dijous culturals a Marata de nivell: Vicent Partal, Antoni Bassas,…

MarataEl cicle de conferències “Trobem-nos i parlem-ne” s’ha tornat a fer realitat un any més els dijous anteriors a la Setmana Santa en el Centre Cultural de Marata. Aquest any la convocatòria al diàleg i a la reflexió ha estat sobre sis temes tan diversos com “diaris, televisió i internet” (amb el periodista i director de Vilaweb Vicent Partal); “Obama contra la dura realitat” (amb el periodista Antoni Bassas); “globalització, crisi econòmica i especulativa” (amb el pagès Pep Riera); “llengua i com parlem o escrivim” (amb el corrector i traductor Jem Cabanes); “per què s’associa la gent” (amb el sociòleg i periodista Salvador Cardús); i “Occitània, nació veïna” (amb el sociolingüista i professor Joan Thomàs).

El primer dijous Vicent Partal, conegut pel seu programa de ràdio i la seva web d’informació en català Vilaweb, va reconèixer que el català és una llengua global, ja que està entre les 40 més utilitzades a Internet,. D’altra banda, va assenyalar que alguns tipus de diaris tenen els dies comptats si no aporten un valor afegit diferent a la immediatesa d’internet.

El dijous següent el periodista Antoni Bassas, fins fa poc a la ràdio i properament corresponsal de TV3 als Estats Units, va explicar els fonaments de la victòria de Barack Obama a les presidencials d’EUA. Segons Bassas el triomf del candidat afroamericà es basà, entre d’altres motius en una personalitat molt sòlida, bones capacitats comunicatives i una intel·ligència innata.