Bellavista optarà a les subvencions de la Llei de Barris

L’equip de govern municipal ha anunciat que està elaborant un “projecte d’intervenció integral” per al barri Bellavista, que serà presentat a la convocatòria de subvencions d’enguany de la denominada Llei de Barris.

Aquesta llei, un dels projectes estrelles del primer govern tripartit de la Generalitat, pretén impulsar la reforma urbanística i la millora social de barris d’arreu de Catalunya amb necessitats especials. Amb aquesta finalitat, el govern de la Generalitat dóna cada any ajuts a diversos municipis d’arreu de Catalunya. Les subvencions que s’atorguen en el marc de la Llei de Barris, poden destinar-se a qüestions com la millora de l’espai públic i la dotació d’espais verds, la rehabilitació o provisió d’equipaments per a ús col·lectiu o la supressió de barreres arquitectòniques.

Per tal d’implicar el veïnat en aquest projecte i recollir els seus suggeriments, el passat 14 de febrer l’Ajuntament va convocar la jornada “Junts millorem Bellavista”. Una vuitantena de veïns van donar la seva opinió respecte a quines qüestions hauria de recollir aquest projecte.

Per a l’elaboració d’aquest pla, l’Ajuntament està comptant amb l’assessorament tècnic de la Diputació de Barcelona. Tanmateix és previsible que no sigui fins a l’estiu quan se sàpiguen les poblacions que finalment rebran els ajust econòmics de la Generalitat i, per tant, cal veure si efectivament aquest projecte podrà tirar endavant.