SARRONETS D’AMANIDA CAPRITXOSA AMB SALSA D’ESCALUNYA 

INGREDIENTS 

Enciam iceberg o similar (de fulla ampla) 

Pernil salat o d’ànec (per tallar a daus) 

Formatge camembert 

1 poma 

1 escalunya 

Blat de moro o quicos picats (optatiu)  

 

Per a la salsa vinagreta:  

1 cullerada de mostassa 

2 cullerades de vinagre 

2 cullerades d’oli 

 

Per a la guarnició:  

Tomàquets 

Boletes de formatge per a amanides 

Anxoves 

PREPARACIÓ 

Escaldem les fulles d’enciam aproximadament dos minuts i les deixem escórrer damunt d’un paper absorbent. A continuació, arrebossem el formatge amb llet i farina de galeta o pa ratllat, i el tallem a daus. Tallem el pernil i la poma a daus i freguem la poma amb llimona.  

Fem la vinagreta i hi afegim l’escalunya picada molt petita.  

Pel muntatge, agafem una fulla d’enciam i hi posem tots els ingredients al damunt, amanits amb la salsa vinagreta. Tot seguit, lliguem la fulla d’enciam amb un escuradents o amb cibulet.  

Finalment, tallem els tomàquets a rodanxes i els acompanyem de les boletes de formatge i les anxoves. 

Antònia Pujadas 


El tomàquet, un bon aliat a l’estiu 

Els tomàquets: els reis per excel·lència de l’hort a l’estiu! I és que a la nostra cuina s’utilitzen de mil formes diferents: sucats en el pa amb tomàquet, en sofregits, com a base de molts plats i salses, triturats en gaspatxos o sucs, al forn… I n’hi ha moltes varietats diferents! És una fruita molt rica en betacarotens, precursors de la vitamina A, que ens ajuden a cuidar de les nostres mucoses i pell (molt important a l’estiu ja que prenem més el sol) i la vista. Ric en vitamina C, sobretot si el mengem en cru, i en múltiples antioxidants.  

 

Meritxell Espinasa 

Dietista Nutricionista 

WWW.CENTREVIUSA.COM 


MARIDATGE 

Vives Ambrós de Montferri 

Per maridar el plat us proposo un ancestral. Que és un ancestral? Doncs un vi escumós natural de primera fermentació. Recordem que el Cava és de dues fermentacions.  

Us proposo un Vives Ambrós de Montferri (Tarragona). Per què l’he escollit? Perquè és un ancestral que ronda els 10€ -em costa oferir ancestrals que estiguin a preu de Cava Gran Reserva-. També té la característica de ser de Muscat d’Alexandria, que fa que recordi el raïm moscatell, però sec en boca i amb xiuxiueig de les bombolles; ideal també per prendre com a aperitiu o en lloc d’una cervesa. 

Carles Font 
Assessor Gastronòmic 
@carlesfontassessor 
@ostryaCeller 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *