Crear 

Posar-te davant d’un full en blanc (en aquest cas d’una pantalla en blanc), amb la intenció d’escriure quelcom nou, de crear, és un repte. El teclat es transforma en el teu aliat. Es transforma en una mena de piano i les seves tecles són lletres que formen  paraules, frases, idees… comencen a fer una música, de vegades suau i agradable, i d’altres erràtica i estrident. Fins a finalitzar amb una creació, amb una nova cançó, amb una simfonia, amb una barreja d’ingredients que acaba tenint sentit. Acaba sent un tot, millor o pitjor, però un tot. 

El mateix fet de la creació passa a la cuina… Sense pretendre ser un xef d’estrella, quan davant teu tens les eines, els productes, la idea… els fas funcionar, et poses a crear. Estàs creant des del moment que vas al mercat a escollir el que cuinaràs. Ja tens una idea inicial del que voldràs fer. Quan agafes l’olla, la paella, quan encens el foc… estàs creant. I quan al final de tot l’acte creatiu veus el producte, el plat, el dinar… has creat. El poc temps, la rutina i les preses fan que no gaudim moltes vegades del fet de crear, de cuinar i acabem fent-ho per supervivència… O encara pitjor, obviant el fet de crear i buscant en la indústria o el menjar preparat una mena de supervivència. 

La vida és creació. La creativitat és un dels dons més grans que té l’ésser humà. Creem la nostra personalitat, educació… amb els ingredients que ens han posat a l’abast. Ingredients que tenen història familiar, d’institucions escolars i cultura… Més endavant ens creem una professió, o treballem… Construïm un futur i caminem entre guanys i entrebancs. També construïm la nostra família, arribant a la cúspide de la creació: noves vides. A la nostra vida construir i crear sempre hi són presents. Però també hi ha alguns enemics de la creativitat: la mandra, la rutina, la manca de temps, l’avorriment, no tenir bons ingredients o bones eines…  

Per això, i per no deixar de crear, de construir, de créixer, cal superar aquests factors que van en contra. I mirar de fer-ho amb un somriure. Mirar de fer-ho amb la gent que t’importa. Creant felicitat en els demés. Per això, vull fer un reconeixement a les persones que segueixen creant cada dia.

Gràcies i seguiu gaudint del fet de crear.    

 

LLETRAFERIT 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *