Martha Edel (PP): “Necessitem un govern ferm i cohesionat”

Martha Edel és la candidata a l’alcaldia del Partit Popular. Té 63 anys, és llicenciada en idiomes i té estudis de secretària bilingüe en anglès i castellà. Actualment treballa com a professora d’anglès. Aquesta és la segona vegada que opta a l’alcaldia, després que l’any 2019 no aconseguís representació al consistori, tot i que ja havia estat regidora de l’oposició en el període 2017-2019. Es defineix com una dona amb esperit altruista que gaudeix ajudant a la gent.

Per què es presenta?

Em presento perquè des de jove sempre vaig tenir un esperit altruista i com em sento millor és ajudant la gent i aportant encara que sigui un petit gra de sorra per millorar la seva qualitat de vida i el seu benestar.

Defineixi’s ideològicament.

Soc una dona de centre dreta.

Valori la darrera legislatura.

En termes generals, ha estat bona encara que complicada per la pandèmia. Tot i això, és una pena que els dos equips de govern hagin acabat malament, perquè això tard o d’hora afecta el municipi en general.

Quins són els principals problemes del municipi?

Incivisme, inseguretat, solitud de la gent gran i encariment de la vida.

Destaqui tres mesures del seu programa electoral.

Creació d’un mercat municipal; projecte d’humanització i sensibilització entre adolescents i gent gran; i donar suport a l’esport en general al municipi, entre joves i adults.

Breument, què necessita cadascun dels pobles del municipi?

Bàsicament que tinguin un govern ferm, cohesionat i que tots els membres de l’executiu vagin a una. També cal millorar les telecomunicacions, especialment a Corró d’Amunt i Marata. I arranjar certs camins o asfaltar-los, especialment on viu gent gran i vulnerable, (Llerona i Corró d’Amunt). També és important el manteniment i neteja de les voreres (Corró d’Avall, Bellavista). I col·locar escales o cintes mecàniques en carrers amb pendents extrems (Bellavista).

Com s’ha de preparar el municipi pel canvi climàtic?

Programa de prevenció del càncer infantil de pell mitjançant campanyes escolars. Promocionar el pasturatge com a mesura de prevenció d’incendis. Manteniment i protecció forestal mitjançant neteja dels boscos. Creació de refugis climàtics.

Catalunya ha de ser…

Catalunya ha de ser més atractiva, tant econòmicament com sanitàriament. Econòmicament perquè les empreses no hagin de marxar i col·locar la seva seu social a una altra part; també necessita ser més atractiva per portar més inversió estrangera.

I sanitàriament perquè els nostres professionals de la salut es quedin i no hagin d’anar a diferents destins on els ofereixen millors condicions de treball. Aquest aspecte es va fer molt notable especialment durant la pandèmia.

Quin pressupost té per aquesta campanya?

Com que el Partit Popular no ha estat a l’actual govern, no comptem amb cap pressupost per aquesta campanya.


La candidata en petits detalls

De petita, volia ser cantant.

La política m’interessa des que vaig arribar a Espanya, fa 24 anys.

Dedico el temps lliure a estar amb la meva parella i amics; a mirar sèries, a anar a l’església, a cantar amb la coral, a escoltar música o mimar el meu gat.

Del municipi admiro a Mossèn Sergio, rector de les esglésies de Santa Eulàlia i Sant Mamet.

L’últim llibre que he llegit és The Secret, de Rhonda Byrne, versió en anglès.

La meva sèrie preferida és Café con Aroma de Mujer.

El meu racó preferit del municipi és la plaça de l’Ajuntament.

Estic enganxada a fer Sudokus i a jugar a Scrabble Go.

Em penedeixo de no acostumo a penedir-me de res; dono passos ferms perquè no me n’hagi de penedir després.

L’última foto que he fet amb el mòbil és amb la meva parella i una parella d’amics a la Plaça de l’Espolsada en un matí de sol radiant.

El dia després de les eleccions piularé: Gràcies als nostres votants!