El feminisme ens salva  

Com a noia de vint anys immersa en el moviment feminista, m’agradaria parlar sobre com el feminisme ha afectat positivament a la nostra salut mental. El feminisme, com a moviment social, visibilitza i reconeix les nostres capacitats, aptituds, actituds i drets reservats culturalment als homes, establint-los certs privilegis i per tant generant desigualtat. Així mateix, ens ha alliberat de culpes, obligacions, perjudicis i sotmetiments. El feminisme ens exonera d’aquesta càrrega de consciència que moltes vegades hem sentit pel fet de ser dones; no som culpables que ens mirin, xiulin, violin, assetgin, maltractin o assassinin.  

D’aquesta manera, el feminisme també ens mostra l’opció de decidir no continuar amb els paràmetres tradicionals. Podem viure soles, tenir l’orientació sexual que vulguem, no sentir-nos “lleugeres” o “soltes” per les nostres decisions sexuals, tenir o no tenir fills, casar-nos o no, tenir cura de casa nostra o no; aquests són alguns dels perjudicis als quals ens hem vist sotmeses a exercir durant tota la nostra vida. Per aquest motiu, crec que el feminisme ens ajuda i ajudarà a sentir-nos unides, enteses, apoderades i sanes mentalment i físicament.  

 

Estrella Vidal Moreno 

Associació Mirall 

Feminisme d’Acció Social