Sabíeu que a les Franqueses hi ha dues comunitats hinduistes?

A les Franqueses hi tenen presència cinc confessions religioses diferents. Això és el que indiquen les dades del Mapa de les Religions que publica periòdicament la Generalitat de Catalunya. En total, el nostre municipi acull 18 centres de culte, dels quals una tercera part corresponen a l’Església catòlica. Però quines altres comunitats religioses s’han establert al nostre entorn?

Les esglésies evangèliques, conegudes també com a protestants, són la segona confessió amb una major presència. Una realitat que no ens hauria de sorprendre si tenim en compte que també es tracta de la segona comunitat amb una major implantació en el conjunt de Catalunya. Resulta força més sorprenent, en canvi, que en aquest segon lloc del rànquing també s’hi situï l’hinduisme. Hi ha dos espais on es practica aquesta tradició mil·lenària, tots dos situats a Llerona. Un fet que segurament ha estat afavorit pel fet que el monjo hinduista Swami Satyananda Saraswati resideixi a l’Ametlla del Vallès. Sigui com sigui, el cert és que només hi ha un altre centre d’aquesta tradició a tota la comarca sobre un total de 51 al conjunt del país.

El panorama religiós de les Franqueses es completa amb dues altres comunitats molt més conegudes. D’una banda, els Testimonis Cristians de Jehovà que compten amb un “saló del regne” (així és com anomenen els seus centres de culte) ben visible, a la rotonda de la Ronda Nord que toca a Canovelles. Molt més difícil de trobar és, en canvi, l’oratori de la comunitat musulmana. I és que tot i començar la seva activitat en un petit local del carrer Cardedeu de Bellavista, aviat es va fer evident la necessitat de trobar un espai més gran. Després d’anys cercant un espai més cèntric, finalment les dificultats els van portar a adquirir una nau industrial situada al Polígon 10; ben bé al capdamunt de Bellavista i de difícil accés.

En conjunt, les Franqueses és el segon municipi de la comarca amb un major nombre de centres de culte, òbviament només superat per Granollers. La diversitat religiosa, però, encara podria augmentar molt més en el futur. Una colla de comunitats no han arribat encara a les nostres contrades. Així, no seria estrany que en el futur les Franqueses acollís alguna església ortodoxa o algun centre budista; totes dues, comunitats amb una notable implantació arreu del país.