Speedrun, la desconeguda nova forma de jugar videojocs (Concurs de reporterisme Garbuix)

L’experiència de 4 practicants d’aquesta forma de jugar.

Buscant “speedrun a les Franqueses” surt a internet una cursa de ciclistes. No té res a veure amb l’estil de joc que està creixent més entre el joves nord-americans i també més a poc a casa nostra.

Els speedruns són el que es coneix com la cursa virtual per acabar de completar tot el joc en el menor temps possible. Sabent tota la qüestió, hi ha speedrunners a les Franqueses? La resposta simple es sí. Aquest reportatge recull el testimoni de quatre Franquesins.

Abans però, saber que s’utilitza en un speedrun, per verificar un speedrun és necessari escollir el joc, saber quina ruta faràs, per exemple en Súper Mario 64 existeix la ruta de 0 estrelles la de 16, la de 70 i la de 120, es necessita una paciència increïble i una pràctica descomunal, per últim necessites un temporitzador que posi el temps tota l’estona per verificar que no fas trampes.x

Eric Castaño, de 16 anys i de bellavista té confirmat al registre del joc haver aconseguit en Mario Kart 7 el rècord mundial de la volta més ràpida al circuit Maka Wuhu amb un temps de 1.03.988,considera que tot això bé de pràctiques molt severes de provar totes les vies posibles per retallar el temps i que no es pot fer en qüestió de 10 minuts de pràctica.

Raúl Rodríguez,de 46 anys i també de Bellavista, va fer abans del 2016 un speedrun de tots els carnets de conduir de “Gran turismo 3” en la versió PAL (Important saber la diferència, ja que els cotxes van mes lents en aquesta versió) en ni més ni menys que 1 hora amb 48 minuts i 46 segons. Si bé està molt lluny de ser un rècord mundial, és sens dubte el Franquesi més ràpid en aquest joc.

Speedrun complet Mario Kart 7 (foto cedida pel youtuber Zypotic12)

 

Aleix Rodríguez,de 15 anys i de Bellavista, explica que ser speedrunner pot ser molt difícil si no controles bé el joc i diu que ell voldria ser professional algun dia, ensenya quina és la seva marca més ràpida tant a Resident Evil 3 (2020) diu que després d’haver consumit 71 hores jugades dins del joc va aconseguir la marca que avui en dia és el seu rècord personal, 1 hora 3 minuts 42 segons. Ens comenta la “satisfacció” d’haver fet aquest temps impressionant, ens diu que fer-ho en la “dificultat infern” li va provocar molts problemes, va veure el rècord mundial i va replicar algunes tècniques, d’aquesta forma es va quedar a poc menys de 20 minuts del rècord mundial.

Paula Palomar, de 16 anys afirma que per completar un speed run has d’estar preparat, ella va fer 2 speedruns al videojoc Outlast en 2 dificultats diferents. En la primera, va ser en
molt dificil, hi va estar 4 hores amb 28 min, hem de tenir en compte que aquest speed run el va dur a terme dies després d’haver completat el joc de forma normal, i sense haver-hi practicat abans, va afavorir a que el repte sigui més complicat. la segona va ser en dificultad normal, el temps que va tardar va ser 1 hora i 10 minuts. Aquesta vegada sí que tenía práctica, aquests dos factor van ser els que van provocar aquesta abismal diferencia de temps.

Hi ha més speedrunners a les Franqueses del Vallès. Divulgar més aquest art podria fer veure la capacitat de superació dels jugadors de videojocs, els professionals i els principiants.

Aleix Garcia i Aleix Rodríguez