Alguns fets per valorar

Indults parcials i reversibles per als nou líders independentistes que han passat més de tres anys empresonats. Manteniment de totes les inhabilitacions per a càrrec públic, algunes fins l’any 2032.

El “tribunal de cuentas” (amb membres proposats pels partits polítics espanyols i que ja haurien d’haver deixat el càrrec) imposa una fiança de 5,4 milions d’euros a gairebé una quarantena de persones vinculades al procés, entre elles molts dels presos polítics indultats. 

Més de cent policies dels cossos estatals han estat acusats per la violència exercida per impedir el referèndum de l’1 d’octubre contra persones concentrades pacíficament als llocs de votació. Tot i l’existència de centenars de gravacions i fotografies cap d’ells ha estat condemnat, a data d’avui. La fiscalia va demanar l’arxiu de les causes. A hores d’ara ningú no admet ser el responsable de les càrregues i l’Audiència de Barcelona es nega a investigar-ho.

Entre 2.800 i 3.400 represaliats des de la tardor del 2017 fins ara. La majoria, persones anònimes sense càrrecs ni significació pública. Molts cops abandonats a la seva sort per les institucions que defensaven, i en alguns casos amb la pròpia Generalitat actuant com a acusació. 

Amnistia ara per als 3.400!

 

Àngel Profitós 

ERC les Franqueses