L’Escola Municipal de Ciclisme vol ser un punt de promoció d’aquest esport des de l’etapa infantil

 

Aquest mes de gener s’ha fet realitat un projecte que feia anys que es perseguia a les Franqueses. Es tracta d’una escola de ciclisme adreçada a nens i nenes d’entre 4 i 14 anys per tal de promocionar la pràctica d’aquest esport. La iniciativa l’encapçala la Unió Ciclista les Franqueses (UCF), una entitat creada l’any 2008 i que organitza diverses proves de ciclisme al nostre municipi. L’origen de l’Escola Municipal de Ciclisme ha anat de bracet de la necessitat de disposar d’un circuit permanent per a la pràctica d’aquest esport. El desig i l’esforç per obrir el club als joves i al municipi ha estat cabdal per desencallar aquest ambiciós projecte: crear un circuit permanent i obrir un punt d’aprenentatge de la tècnica i promoció d’aquest esport sobre dues rodes.

El projecte

A la UCF fa cinc anys que es va començar a parlar de la creació d’una escola de ciclisme, i el projecte va agafar forma amb la participació de l’Oriol Miró. L’any 2017 l’Oriol cursava 2n de Batxillerat a l’Institut Lauro i va dedicar el seu treball de recerca a la redacció de les bases per a unes futures instal·lacions esportives per a la pràctica del ciclisme i l’atletisme. L’objectiu principal del treball era estudiar la viabilitat del projecte, basat en el treball de camp més que en el recull d’informació teòrica. Per això, va escoltar i intercanviar idees amb diversos membres de la UCF, va recollir la visió del Patronat Municipal d’Esports i va visitar dues instal·lacions similars a la que es pretenia, el Parc Ciclista del Baix Llobregat i el Parc Ciclista Sant Boi.

La ubicació original del circuit estava projectada en una zona verda del polígon industrial Pla de Llerona i la idea dibuixava un circuit perimetral asfaltat per a la pràctica del ciclisme i una pista d’atletisme. A més, també s’hi podien distingir dos circuits complementaris de sauló dedicats, sobretot, a la pràctica de BTT i ciclocròs.

Avui, l’Oriol ens reconeix que va quedar molt satisfet de tot el treball realitzat i encara més sabent que el projecte ha servit per disposar d’unes instal·lacions dedicades a la pràctica del ciclisme i d’una escola.

El circuit

Han passat més de 3 anys fins que s’ha fet realitat la creació d’un circuit permanent de bicicletes. Tot i que a l’Ajuntament els va agradar molt el projecte des de bon inici, l’aprovació de les instal·lacions a la zona verda havien quedat encallades als despatxos de la Diputació de Barcelona. A les acaballes de l’estiu passat, Ajuntament i la UCF van trobar una nova ubicació pel projecte del circuit en un terreny de propietat municipal, situat en el mateix polígon Pla de Llerona. Ajuntament i entitat han treballat colze a colze per accelerar la creació del circuit, ara per ara amb unes instal·lacions mínimes i adaptades a les noves característiques del terreny.

El nou emplaçament, localitzat al final del carrer Holanda, és un espai verd i planer que ha permès crear diferents àrees per a la pràctica de l’esport. Partint del projecte original, la nova parcel·la ja disposa d’un circuit de ciclocròs de fins a dos quilòmetres i ha pogut afegir una àrea per a la pràctica del pump track (BMX) que tant atrau als joves. El projecte ha d’acabar amb una pista asfaltada perimetral, d’uns 900 metres, per poder fer ciclisme, patins o handbike. Però el termini d’això dependrà del ressò que tingui l’escola i de la voluntat de l’Ajuntament. Per a la UCF és un gran èxit disposar d’un circuit permanent que el gaudirà tothom, doncs és una instal·lació de propietat municipal.

La competició

El circuit es va inaugurar el passat mes de desembre amb la celebració de dues competicions de ciclocròs al Campionat de Catalunya de CX i la segona edició de Dark Cross, una espectacular cursa nocturna. Les restriccions de la COVID-19 han afectat molt les competicions esportives i, de fet, aquestes dues curses van ser les úniques de la temporada de Ciclocròs 2020 a tot el país.

En Toni Serra i en Santi Segú, president i director tècnic de la UCF, ressalten que hi ha pocs pobles i ciutats de Catalunya que organitzin quatre curses de ciclisme de nivell semi professional. I és que, just ara, al mes d’abril han organitzat la Challenge, una cursa que inclou una cronoescalada a la Garriga i una carrera de 160 km amb sortida i arribada a les Franqueses.

El mes vinent se celebrarà una nova edició de l’Open Barcelona de BTT, a Milpins, i al setembre, volen fer una nova edició del Campionat de Catalunya amb les categories C2 (internacional) i Open (oberta a tothom i especialment adreçada als més joves).

L’escola

L’Escola Municipal de Ciclisme de les Franqueses neix de l’acord entre la Unió Ciclista les Franqueses -a qui correspon la gestió logística de funcionament i el manteniment del circuit- i el Patronat Municipal d’Esports, que gestiona la part administrativa de l’escola i la instal·lació esportiva.

La dependència de llum solar condiciona força tant els dies com els horaris de funcionament, doncs el circuit permanent encara no disposa d’il·luminació artificial. Mentre sigui així, s’ha fixat el dissabte al matí com a dia d’entrenament i d’ús exclusiu del circuit. A nivell formatiu, s’han creat dues franges d’edat: una per a nens i nenes d’entre 4 i 10 anys, i una altra d’11 a 14 anys, cadascuna amb el seu torn d’entrenament. Aquest proper juliol, el club UCF ofereix un campus de tecnificació de ciclisme per a infants i joves de 4 a 16 anys.

L’aïllament forçat que estem vivint des de fa un any ha propiciat que hi hagi força famílies que considerin més segura la pràctica de l’esport en espais a l’aire lliure. L’obertura de l’escola de ciclisme a principis d’any va captar 16 nens. Tan sols quatre mesos després, ja en compten quaranta.