Pintades que enriqueixen

El paisatge urbà és l’espai públic que usen i transformen els ciutadans. Es pot embellir o es pot malmetre; es pot enriquir o es pot empobrir. Aquí, a les Franqueses, han emergit estoicament unes obres d’art urbà que han embellit un mur a tocar de la plaça de l’Espolsada. Uns dibuixos fets amb esprai que, sens dubte, milloren la  qualitat visual de l’espai urbà i humà. Uns murals que delecten al vianant i que estan a anys llum de les guixades i gargots als que desgraciadament estem acostumats a presenciar i, que lluny de ser actes reivindicatius, més aviat són actes vandàlics que embruten el municipi i que, desafortunadament, hem d’empassar-nos durant anys i panys perquè des del Consistori no s’esborren quan toca.

Cal dissenyar un Pla de Paisatge Municipal i establir un espai de diàleg sobre el paisatge urbà i el paper de l’art al municipi. I aconseguir que passejar pels nostres carrers sigui més semblant a fer-ho per un museu d’art a l’aire lliure que no pas, de vegades, a un desagradable recorregut per parets guixades que estan molt lluny de despertar un sentiment positiu en qui malauradament té la desgràcia de creuar-se amb elles un dia rere l’altre.

Amador Doncel Márquez

Regidor i portaveu grup Cs LFV