Fem un àpat: Amanida de Conill

  1. La recepta: amanida de conill

INGREDIENTS

4 cuixes de conill

2 o 3 cebes

2 pastanagues

3 tomàquets madurs

1 gra d’all

1 ramet d’herbes

¼ l de vi blanc

¼ l de caldo

Per a l’amanida: escarola, enciam de fulla de roure, créixens…

Per a la vinagreta: 6 cullerades d’oli, 3 cullerades de vinagre, 1 cullerada de vinagre de xerès,  1 culleradeta de mostassa de fines herbes, tabasco, sal i pebre.

PREPARACIÓ

En una cassola amb oli daurem les cuixes de conill i les reservem. Tot seguit, daurem la ceba i les pastanagues tallades a làmines, i l’all, fins que tot quedi cuit. Hi afegim el vi i el deixem reduir. A continuació hi posem els tomàquets, el ramet d’herbes i el brou. Quan arrenqui el bull, hi afegim les cuixes de conill i ho deixem coure a foc lent uns 25 minuts.

Passats els 25 minuts, reservem les cuixes i passem la salsa pel colador. Deixem reduir la salsa i hi afegim el conill. Ho deixem coure durant uns minuts.

A banda, preparem l’amanida, la condimentem amb la vinagreta i hi posem les cuixes tallades a rodanxes al damunt. També podem optar per decorar l’amanida amb pinyons i panses daurats a la paella.

Antònia Pujadas

2. El maridatge: 

Com bé sabeu, hi ha ingredients que mariden amb dificultat amb un vi, com és el cas de les carxofes, els espàrrecs, els ous, el curri, la salsa de soja o els vinagres. Per aquest motiu, en aquesta ocasió us proposo passar del rei Bacus, del vi, al Gambrinus de la cervesa. Malgrat que ara m’adono que potser es tracta del mateix personatge, perquè sempre els representen amb barba, grassonets i al costat d’una bota; l’única diferència és que un porta una gerra de vi i l’altre, de cervesa.

Per maridar aquesta magnífica amanida us proposo una cervesa alemanya de blat, la Weihenstephaner. Es tracta d’una cervesa lleugera i gustosa, que passa molt bé i per això la trobem en envasos de 50cl.

Animeu-vos i envieu les vostres opinions sobre el maridatge a carles@fontijordana.cat.

Carles Font
Assessor Gastronòmic
@carlesfontassessor
@ostryaCeller

 

3. Què mengem? El conill, una carn pobra en greixos

En aquesta edició l’Antònia ens presenta una recepta d’entretemps que combina el conill, una carn blanca que amb els anys ha caigut una mica en l’oblit, tot i que no deixa de ser saludable, rica en proteïnes i pobra en greixos; les verdures i  fulles verdes, riques en fibra, vitamines i minerals.

Sabíeu que tot i que les fruites i verdures tenen moltes vitamines algunes d’elles són molt sensibles i es perden? Les podem perdre per contacte amb la llum i l’aire, per això no hem de deixar la fruita massa estona tallada o els batuts de fruites fets d’un dia per l’altre, i també per cocció (calor). Aquest és el cas per exemple de la vitamina C i de l’àcid fòlic. És per això que hem de consumir fruita i verdura crua, per tal de disposar de totes les vitamines que aquestes ens aporten. En aquesta recepta tenim una combinació de les dues: la salsa, feta a base de verdures cuites, i l’amanida, on, sobretot a les fulles de coloració més verd fosc, trobarem moltíssim àcid fòlic!

Meritxell Espinasa

Dietista Nutricionista

www.centreviusa.com