Com afectarà la pandèmia a la Igualtat? 

En el marc del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona, reflexionem sobre com la pandèmia de la Covid 19 afectarà a la Igualtat i què sol·liciten les feministes a les institucions. Quina ha de ser la resposta de les polítiques públiques per a millorar o almenys contrarestar aquest enorme retrocés que suposarà aquesta crisi social, econòmica, política i sanitària en els drets de les dones?  

Els optimistes diuen que les crisis generen oportunitatsper a alguns és cert, ja que els rics solen fer-se més rics, però desgraciadament les dones no estan entre les que gaudiran d’aquestes oportunitats. Quan hi ha una enorme desigualtat de partida allò estrany en una crisi seria que no augmentessin. 

Dintre d’aquesta situació, demanem als ens locals que siguin conscients del què patiran les dones, i que podem acabar amb un retrocés de dècades en igualtat. 

El feminisme no ha de ser postergat en l’agenda política municipal, al·legant que hi ha qüestions més importants. Necessitem polítiques públiques amb perspectiva de gènere, sobretot en moments de crisi com l’actual. 

 

Laura Martínez Amores , feminista activista, col·laboradora de l’associació Mirall. Feminisme d’Acció Social.