Sergi Barjuan: “Mantinc el contacte amb el Dream Team”

Quina és la teva ocupació actualment?

Soc entrenador de futbol.

On vius?

Visc a Sevilla, però mantinc la vinculació amb les Franqueses mitjançant els pares, que m’expliquen com van les coses al municipi.

Quina ha estat la teva trajectòria professional després de penjar les botes?

Primer vaig entrenar a les categories inferiors del Barça. Després vaig anar al Recreativo de Huelva, a 2a divisió, a l’Almeria i al Mallorca. També vaig tenir l’experiència d’entrenar un equip de la Xina, el Greentown, un parell de temporades.

De la teva estada a la Xina, què en destacaries?

Sobretot l’experiència de conèixer i viure una cultura diferent, amb tot el que això comporta. No tinc pensat tornar-hi, però mai se sap. Som dues societats que ens assemblem ben poc i això proporciona una magnífica oportunitat per aprendre. I en destacaria la seguretat que trobem a totes bandes, que és una cosa que a vegades no valorem prou.

Quin record tens d’en Johan Cruyff?

En tinc records sempre positius. Abans de debutar, ja em donava consells per millorar i un cop al primer equip, seguia igual, buscant la meva millor versió. Li estic molt agraït. Tractar-lo va ser una gran oportunitat i va donar un impuls a la meva carrera com a futbolista.

Mantens contacte amb el Dream Team?
I tant! Tinc contacte amb molts d’ells, i fins i tot amb alguns som veïns. També ens veiem en el Barça Legends, un programa del Barça on ens trobem alguns exjugadors.

Com ho fèieu per entendre-us al vestuari del Barça amb tants estrangers i idiomes diferents?
Doncs una mica com es fa ara, ajudant els estrangers a integrar-se el més ràpid possible, tant pel que fa a l’idioma com a la cultura. La integració ajuda molt a tenir bons resultats, també futbolístics.

Els teus fills juguen a futbol?

El meu fill juga a futbol, però mai l’he forçat a res. Les imposicions als nens sempre acaben fent que deixin l’esport; és important que els ompli allò que fan i que se sentin el màxim de lliures.

Segur que el futbol català de base ha canviat molt. Què falta perquè hi hagi més bons jugadors?

Una de les millors pedreres és la catalana i això vol dir que es treballa bé. Actualment no estic gaire vinculat amb el futbol base i seria parlar de coses de desconec.

Trobes a faltar la fama o vius més tranquil sense tenir tanta presència als mitjans?

Tot forma part de la vida que he portat. Abans tothom em coneixia i ho portava com podia. Ara, tot i que em coneixen igualment, no estic tan present als mitjans i visc més relaxat i còmode, sobretot tenint família.

Hi ha previsió de tornar a can Barça?

El temps ho dirà. Tornar a casa i ajudar en el que sigui, per compensar tot el que m’ha donat, està dins dels meus plans, però algunes coses no depenen de mi.