Per un servei públic de mediació davant dels conflictes

El confinament ens ha obligat a passar molt temps a casa i ha pogut generar dificultats de convivència als domicilis o entre veïns i veïnes. Últimament les dificultats sembla que es traslladen als carrers. Ara es disposa d’un servei de mediació, subvencionat per la Diputació, que assessora i facilita la resolució de conflictes a les comunitats de veïns. Nosaltres el vam demanar en una moció perquè les comunitats patien moltes tensions econòmiques amb la crisi. I al darrer ple vam demanar assumir aquesta figura directament com a personal municipal, però es va rebutjar la proposta sense mostrar interès.

La resolució de conflictes s’ha de portar també als carrers. Cal plantejar-se una nova forma d’encarar les diferències entre la ciutadania. S’ha de crear un servei de mediació a peu de carrer, amb personal tècnic experimentat en la resolució de conflictes de forma positiva. No és útil treballar només amb denúncies o amb opcions recaptatòries davant de fets lleus. Aquest servei ha de permetre resoldre els conflictes i generar pedagogia per la convivència. També seria interessant recuperar la figura de l’educador de carrer, personal tècnic en contacte directe amb els joves als carrers, per conèixer les seves problemàtiques i inquietuds, ajudant-los a enfocar-les de forma constructiva.

Les Franqueses Imagina