La COVID com a excusa?

Tot i ser a la fase tres, tot i haver finalitzat els confinaments i l’estat d’alarma, tot i estar permès que les persones es trobin al voltant d’una taula a la terrassa d’un bar, les Franqueses segueix a finals de juny amb plens municipals telemàtics i, en conseqüència, sense possibilitat de cap mena de pregunta ni d’intervenció dels veïns del municipi.

No és que no es facin d’altres reunions o declaracions presencials, però generalment són del gust del govern i es pot sortir a la foto.

També és habitual que en d’altres reunions teòricament telemàtiques mitja dotzena de regidors i algun funcionari municipal es trobin a la mateixa sala de l’Ajuntament i es connectin fent ús del mateix ordinador. No els fa por ser els uns prop dels altres.

Potser, tot i que el govern municipal té la seguretat de guanyar totes les votacions mentre votin el mateix, ja els agrada la manca de participació, l’absència de preguntes sovint incòmodes del públic al final dels plens, i estalviar-se un quart d’hora mensual de contacte directe amb els assistents.

Per què no han fet cap intent de facilitar o permetre aquesta participació a distància?

Excusa Covid?

 

Àngel Profitós

ERC les Franqueses