Fem un àpat: Conill de tardor amb bolets i castanyes

1. La recepta: Conill de tardor amb bolets i castanyes

INGREDIENTS:

1 conill

1 ceba gran

1 o 2 grans d’all

2 cullerades de tomàquet concentrat

100 cl  de vi negre

Castanyes bullides

Bolets de temporada

Farina

PER LA PICADA: Ametlles, avellanes i 5 g. de xocolata negra

 

PREPARACIÓ:

Iniciem la recepta amb les castanyes bullides i pelades; també les podem tenir congelades. Coem els bolets i tallem la ceba a juliana, i l’all. Posem la ceba i l’all a coure a la cassola, a foc lent, per tal que la ceba quedi ben cuita.

Enfarinem el conill i el daurem a la paella.

Quan la ceba està a punt, hi afegim una cullerada de farina i ho deixem coure. Tot seguit hi afegim el vi i el deixem reduir. A continuació hi posem el tomàquet –el remenem-, el conill i una mica d’aigua. Ho deixem coure uns 30 minuts, a foc lent.

Finalment, uns 10 minuts abans de retirar-ho del foc, hi afegim els bolets, les castanyes i la picada.

Antònia Pujadas

2. El maridatge: La Fredat 2016, de Casa Gran del Siurana

Un conill guisat amb castanyes i bolets promet molt; sona a festa gran! La picada és una de les característiques de la cuina catalana, per això un vi de la DOQ Priorat o DO Montsant seran un bon maridatge. Em decanto per un Priorat de Bellmunt, fet per Casa Gran del Siurana, 100% de la tradicional garnatxa negre del Priorat. La Fredat 2016 és un negre de festa gran, com aquest guisat. Vi untuós, amb la melositat dels aromes de mores madures que farà una delícia al paladar i donarà xerrera a taula. Menjar i ben regar la taula és bàsic per gaudir de sobretaula!

Carles Font

Assessor Gastronòmic

@carlesfontassessor

@ostryaCeller

 

3. Què mengem? Bolets i conill, aliments baixos en greixos

Sabíeu que els bolets es consideren verdures? Doncs sí, formen part dels vegetals! Els bolets són una font de fibra, són baixos en greixos i sucres i contribueixen a millorar el rendiment del nostre sistema immunitari. Ara bé, tots aquells que patiu d’àcid úric elevat heu de moderar-ne el consum, ja que si en mengeu freqüentment o en grans quantitats, els valors d’àcid úric incrementarien.

A la recepta d’aquesta edició també utilitzem la carn de conill, un aliment que abans tenia força adeptes, però que pel que sembla, les noves generacions en fan poc consum. Normalment quan parlem de carns blanques a tots ens ve al cap el pollastre o el gall d’indi i ens oblidem del conill. Aquesta carn també forma part d’aquest grup de carns pel seu baix contingut en greix, de fet, és força baixa en calories i rica en proteïnes. Una carn ideal per a tots aquells que han de vigilar el consum de greix o baixar el colesterol.

Meritxell Espinasa

Dietista Nutricionista

www.centreviusa.com