El ple municipal es pronuncia contra la sentència del procés 

El ple municipal es va reunir en sessió extraordinària el passat dijous 17 d’octubre per debatre i aprovar una moció que expressa el rebuig a la sentència condemnatòria emesa pel Tribunal Suprem en relació al judici de l’1 d’octubre i a la causa independentista. La moció, iniciativa de l’Associació Catalana de Municipis i de l’Associació de Municipis per la Independència, va ser aprovada amb els vots favorables de Junts per Catalunya i d’Imagina Esquerra en Comú. Entre d’altres aspectes declara que aquesta sentència “representa una agressió als drets i llibertats de la ciutadania de Catalunya”, reclama la llibertat immediata de tots els presos i mostra el compromís amb el dret a l’autodeterminació. 

D’altra banda, a finals de setembre el ple també va aprovar batejar la part central de la Rambla de Corró d’Avall amb el nom Passeig Primer d’Octubre per tal d’homenatjar els veïns i veïnes de les Franqueses que es van esforçar per preservar els drets individuals i col·lectius i que van fer possible el referèndum d’autodeterminació”. Aquesta iniciativa va provocar el rebuig de Ciutadans i del PSC. Aquest darrer partit la va considerar “partidista, idealista i política i no cultural amb la participació de tots i totes”.