Per una festa de la vellesa laica 

Fa uns dies vaig assistir a la festa de la gent gran de Corró d’Avall. El meu agraïment sincer a la parròquia de Santa Eulàlia per organitzar aquest acte i sobretot per haver-lo impulsat durant tantes dècades. Ara bé, em pregunto si ha de ser la parròquia qui ha de continuar organitzant una activitat com aquesta. 

Entenguem-nos; jo no tinc res contra l’Església, ans al contrari. Però haig de confessar que no acabo de veure clar que una festa en què s’hi haurien de poder sentir còmodes tots els avis i àvies del poble tingui un deix tan marcadament religiós, amb missa inclosa i presència destacada del senyor rector.  

La societat ha canviat. Hi ha molta gent que no va mai a missa ni es considera catòlica. Per no dir que cada vegada hi ha més veïns que segueixen altres tradicions religioses. Penso que una festa tan bonica com aquesta hauria de ser totalment inclusiva, i no només centrada en un determinat col·lectiu religiós. Algú dirà “que les coses s’han fet sempre així”, però quan la societat canvia, cal adaptar-se a aquest canvis. No fer-ho, implica deixar-ne fora una part dels veïns. 

Rosa Hernández