Editorial: Volta el món i torna al Born… 

Volta el món i torna al Born… 
 
Com si d’aquella coneguda pel·lícula del Bill Murray és tractés (“Atrapat en el Temps”, tot i que tothom la coneix com “El dia de la marmota”), en què el protagonista repetia una vegada i una altra el mateix dia de la seva vida, ens trobem amb un govern municipal format bàsicament pels mateixos protagonistes. 
 
Colomé i Corchado han tornat a trobar l’encaix que ja els va permetre tirar endavant la passada legislatura, tot i que aquesta vegada no semblava tan fàcil a causa de la pressió dels anomenats blocs del procés. El PSC ha guanyat protagonisme; disposa de la primera tinença a l’alcaldia i ha aconseguit regidories de pes, i amb molta projecció ciutadana, com la de Cultura. Els socialistes s’han quedat amb les regidories de caire més social, mentre que Junts per les Franqueses amb les de més pes econòmic. De ben segur que tots dos han pressionat al màxim en les negociacions que es van allargar fins a última hora. 
 
L’actual alcalde va estar negociant també amb la coalició conformada per ERC, les Franqueses Imagina i els Comuns, però aquest pacte que s’entreveia complicat des de bon principi, no va fructificar. L’alcalde Colomé també hauria pogut intentar tirar endavant la legislatura amb un govern en solitari, però les seves raons haurà tingut per preferir un soci incòmode (són comptats els casos d’ajuntaments amb pactes entre el PSC i JxCat), abans que una entesa amb Esquerra i els seus socis de coalició. 
 
S’aventuren quatre anys prou tranquils si aquells que han conformat l’equip de govern són capaços de mantenir l’entesa. Tanmateix haurem de veure com gestionen les diferències programàtiques, que hi són, entre els dos partits, i quins criteris s’apliquen en aquelles qüestions que fan referència al procés independentista. Segur que la cola dels càrrecs (i els sous que comporten) ajudaran a fer les desavinences més digeribles, talment com si el que tenim ara ja ho haguéssim vist alguns mesos enrere. No ho explicarem al Sr. Murray, per si de cas.